Nieuws

Gecompliceerde spiraalbreuk

Op 6 maart 2021 ben ik van mijn paard gevallen, de val zelf was niet hard maar ik kwam zeer ongelukkig terecht. Ik brak mijn linker onderbeen. Het was een gecompliceerde spiraalbreuk.

 

Compartimentsyndroom

Op 7 maart werd ik geopereerd waarbij een metalen pin van mijn enkel tot onderaan de knie geplaatst werd welke levenslang zal blijven zitten. In de avond kwam hier een complicatie op, het compartimentsyndroom.
Hierop werd dezelfde avond het onderbeen weer open gemaakt en open gelaten. Door middel van een vetersysteem werd dagelijks de wond door het aantrekken van de veters iets verder gesloten. 17 dagen heeft dit geduurd.
De eerste 7 weken mocht ik het been niet belasten of erop staan.

 

Fysiotherapie Verzijden

Na de 7 weken ben ik gestart bij Fysiotherapie Verzijden. Het weer mobiel maken was het eerste doel. Doordat ik de pijn wilde ontzien ben ik naar de pijn gaan lopen waardoor ik scheef liep. Dit werd als eerste gecorrigeerd door de therapie.
Ik kreeg 2x per week fysio en 1x per week oedeemtherapie van Mieke en Kim. Zelf trainde en oefende ik heel veel en ging hier vaak door mijn eigen pijngrens heen.

Na 7 maanden had ik het traject van rolstoel, looprek, krukken afgesloten en liep ik zonder hulpmiddelen bij de trauma arts naar binnen. Hij gaf de complimenten dat ik goed liep, maar de aanwezigheid van pijnscheuten was het teken dat ik er nog niet was.

Na 1 jaar 2x in de week fysio (combinatie van oedeemtherapie en fysiotherapie) werd het teruggebracht naar 1x per week oedeemtherapie bij Mieke gericht op het vocht en de littekens. Hierbij ging ik zelf verder met oefeningen voor kracht, mobiliteit en balans.

In totaal heb ik 4 verschillende therapeuten gehad met als voordeel, 4 verschillende expertises en deskundigheid.

 

Stukadoor

Begin dit jaar ergens februari/maart ben ik voorzichtig weer gaan werken, wat eerst aangepast werk was omdat mijn vak als stukadoor nog niet haalbaar was.
Nu 1,5 jaar later ben ik weer helemaal mobiel en voorzichtig weer werkzaam als stukadoor.

Helemaal op krachten ben ik nog niet. Na een dag werken voelt mijn been zwaar aan, maar door een jaar niet gewerkt te hebben en ik momenteel erg zwaar werk doe is dit een normaal verschijnsel aan het einde van de dag.

Dankjewel

Ik kwam binnen als een oude man die niet kon lopen, maar door de geweldige deskundige therapeuten ben ik weer mobiel en kan ik gelukkig weer werken.
Mijn dank is zéér groot!